برای مشاهده کاتالوگ محصولات 1402 سوژین کلیک کنید...

ترکیب قهوه و عسل با 10 نکته مهم که باید بدانید!

بازدید: 61 بازدید
ترکیب قهوه و عسل

قهوه و عسل دو محصول مهم ارگانیک از طبیعت است که بسیارر پر طرفدار هستند. هر کدام به طور جداگانه و یا معجون هایی از ترکیب قهوه و عسل با خواص شگفت انگیز خود توجه مردم را به شگفتی های این محصولات جلب نموده است. دانه های قهوه و عسل های حاصل از کندوی زنبوران دو هدیه برتر به مردم سراسر جهان است.

دانه های شگفت انگیز قهوه و انواع مختلف عسل در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا نموده به طوری که کشاورزان و زنبورداران منطقه نیز تولید گسترده ای را در این زمینه آغاز کرده اند. این دو تنها بخشی از تنوع مصرفی کشور است ولی هر کدام به طور ویژه و به مقدار قابل توجهی مورد استفاده مردم ایران است.

درباره کشت قهوه و تولید عسل در ایران

طبق گفته کارشناسان مناطق چابهار ایران مستعد کاشت قهوه است اما به اندازه محصولاتی مانند زیتون هنوز شواهد قوی درباره وجود مزارع گسترده قهوه در ایران وجود ندارد!

در عوض در باره تولید عسل می توان گفت که از شمال تا جنوب ایران مناطق گسترده ای وجود دارد که به طور حرفه ای مشغول به تولید و بهره برداری از انواع عسل های وحشی ، عسل گیاهی و عسل هایی با طبیعت مختلف هستند. این محصولات توسط کندو های طبیعی و دستی تولید می شوند.

داستان قهوه از کجا شروع شد ؟!

تاریخچه قهوه به قرن دهم و شاید قبل از آن برمی گردد، بنا به تعدادی از گزارش ها و افسانه های مربوط به اولین افرادی که از آن استفاده کردند؛ اعتقاد بر این است که وطن اصلی قهوه در واقع اتیوپی بوده است.

قدیمی ترین شواهد که تا کنون اثبات شده بیانگر این است که نوشیدن قهوه یا حتی شناخت درخت قهوه مربوط به قرن پانزدهم در صومعه هایی در یمن است. البته این در حالی است که عسل طبیعی هزاران شال قدمت دارد.

دانه های قهوه در قرن پانزدهم در یمن شناخته شد. سپس در صد سال بعد یعنی در قرن شانزدهم، معجون حاصله از این دانه شگفت انگیز به بقیه خاورمیانه شامل جنوب هند، ایران، ترکیه، شاخ آفریقا و شمال آفریقا رسیده بود. سپس قهوه به بالکان، ایتالیا و بقیه اروپا، به آسیای جنوب شرقی و سپس به ایالات متحده آمریکا گسترش یافت.

روایت های افسانه ای زیادی در مورد منشا قهوه

 یکی از این روایت ها مربوط به صوفی یمنی غثول اکبر نورالدین ابی الحسن شاذلی است که به اتیوپی سفر کرد. افسانه ها حاکی از آن است که او متوجه شد که پرندگان در هنگام خوردن توت ها سرزندگی غیرمعمولی داشتند و همان سرزندگی را تجربه کردند، از این رو کشف کرد.

روایت دیگری به کالدی، گله‌دار بز اتیوپیایی قرن نهم مربوط می‌شود، که وقتی گله‌اش توت‌های قرمز روشن را از بوته‌ها دیدند و همان میوه را جویدند، متوجه اثرات فعالیت بر روی گله‌اش شد و همان میوه را جوید، و او را خوشحال کرد که توت‌ها را نزد راهبی در نزدیکی آورد. صومعه اما راهب حاضر به استفاده از آن نشد و آن را روی آتش گذاشتند و بوی هیجان انگیزی از آن بیرون آمد که باعث شگفتی راهبان دیگر شد.دانه های قهوه برشته شده به سرعت در اخگر له شده و در آب داغ قرار گرفت و در نتیجه دنیا به اولین فنجان قهوه

قهوه چگونه به ایران و سراسر دنیا رسید؟

ابتدا کشت آن در یمن آغاز شد و تا قرن شانزدهم در ایران، مصر، سوریه و ترکیه شناخته شد و به سرعت در اروپا گسترش یافت، البته کشیش های ونیز زمانی که به آن منطقه رسید این نوشیدنی را محکوم کردند.  این ممنوعیت ادامه داشت  اما در سال 1615 پس از چشیدن آن توسط پاپ کلمنت تایید شد.

قهوه در اروپا جان گرفت

قهوه با راه اندازی گسترده کافی شاپ ها در مناطقی مانند انگلستان، اتریش، فرانسه و آلمان گسترش یافت و به نوشیدنی اصلی در صبحانه تبدیل شد و رقابت برای رشد قهوه به دلیل محبوبیت آن آغاز شد.

سپس هلندی ها توانستند صنعت کاشت قهوه را به دست آورند. نهال آن در نیمه دوم قرن هفدهم در مناطق مختلف آن پا گرفت. امروزه آنها تجارت بزرگ و رو به رشدی در زمینه قهوه دارند.

قهوه اتیوپی

قهوه اتیوپی خاستگاه اصلی فرهنگ تولید قهوه در نظر گرفته می شود، زیرا در قرن نهم در آن منطقه کشف شد. جمعیت در کار آنها به رشد قهوه بستگی دارد و تقریباً 12 میلیون نفر در کشت آن شرکت می کنند.

قهوه در واقع بخشی ضروری از فرهنگ اتیوپی است.  به طوری که حتی در بسیاری از عبارات که حتی در مورد زندگی، مردم و غذا صحبت می کند نیز ظاهر شده است.

 گواه این امر چیزی با عنوان رایج ترین قهوه اتیوپی است . این با نام “Buna Dabo Naw” شناخته می شود که به معنای “قهوه نان ماست.” معنی شده . این بدان معنی است که قهوه منبع اصلی امرار معاش اتیوپیایی‌ها است و نقش مهمی در رژیم غذایی آنها دارد.

پنج کشوربرتر در زمینه تولید قهوه

اگر قرار باشد مهم ترین تولید کنندگان و عرضه کننده گان قهوه را معرفی کنیم باید گفت که پنج کشور در تاج و تخت تولید قهوه قرار دارند. اگرچه خود تاریخ قهوه به این موضوع اشاره نکرده که دقیقا و در ابتدا درخت قهوه در کدام یک از این کشورها ظاهر شده است، اما اکنون این پنج کشور بزرگترین مراکز تولید قهوه در جهان را دارند.

ترکیب عسل و قهوه بهتر از شکر است

 

    1. برزیل با تولید حدود 3.165 میلیون تن در صدر این فهرست قرار دارد

    1. پس از آن ویتنام با تولید 1.770 میلیون تن در رتبه دوم قرار دارد.

    1. کلمبیا که تولید آن حدود 840 هزار تن برآورد شده است.

    1. اندونزی که حدود 654.12 هزار تن تولید می کند.

    1. در نهایت هندوراس که تولید آن سالانه حدود 462 هزار تن برآورد می شود.

گسترش فرهنگ قهوه

سرو قهوه در ایران جنبه مهمی از مهمان نوازی در کشورمان است، اکنون صرف قهوه در منزل یا هم نوشی در کافی شاپ ها و مراکز تفریحی در واقع بخشی از سرگرمی شهروندان، زندگی روزمره و تقریبا جزئی از فرهنگ ایرانیان است.

در حالی که می‌توانید در هر زمانی از روز از یک فنجان قهوه تازه و طبیعی لذت ببرید، اگر به یکی از جلسه ها و یا مهمانی های دورهمی رسمی بروید نمی توانید سرو قهوه را نا دیده بگیرید؛ زیرا این جلسه نمی‌تواند بدون قهوه باشد.

تقاضای کلی برای قهوه در ایران خصوصا در 7 سال گذشته افزایش بسیار چشم گیری داشته و حتی موجب رونق گرفتن کسب و کار برای کافی شاپ ها و ایجاد تعداد قابل توجهی از مراکز عمده فروشی  و خرده فروشی قهوه شده است.

علاوه بر حس نشاط آوری که نوشیدن قهوه برای مردم دارد، با افزایش آگاهی در مورد اثرات مثبت نوشیدن انواع آن، همچنین در دسترس بودن طعم های مختلف و معرفی بسیاری از خواص اصلی قهوه موجب شد که حتی مردم انواع قهوه سازها را در خانه خود نصب و راه اندازی کنند.  

قهوه به عنوان یک اقتصاد

کشت قهوه بازده اقتصادی مهمی دارد. دولت اخیرا در پی آن بود که منطقه چابهار را به منبع مهمی برای تولید قهوه مبدل نماید. دستیابی به خودکفایی در زمینه قهوه و ایجاد توانایی برای صادرات مازاد در سطح جهانی به عنوان یک برنامه اصلی برای حمایت از اقتصاد ملی و مطابق با چشم انداز شکوفایی اقتصاد در ایران است.

در میان حمایت های دولت از کشت قهوه، وزارت محیط زیست، آب و کشاورزی تأسیس یک واحد تحقیقات ویژه برای قهوه را مهم می داند. در مرکز تحقیقات کشاورزی ایران نیز چندین برنامه میدانی مرتبط با شیوه های خوب کشاورزی برای کشت قهوه و توسعه و حفظ محصول آن ارائه نموده است.

تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد برای حمایت از محصولات قهوه

وزارت فرهنگ و ارشاد نیز به دنبال مستندسازی قهوه های اصیل ایرانی در استان های قابل کشت است. به خصوص مناطق جنوبی ایران به عنوان زادگاه مناسبی برای ایران شناخته شده و واقعا برجسته است.

قهوه و عسل

آیا تا به حال فکر کرده اید که می توان به جای ریختن شکر یا خوردن شکلات های مصنوعی به عنوان شیرین کننده می توان عسل را در قهوه حل نمود. من وقتی این موضوع را بررسی کردم و از دوستان خود درباره عسل طبیعی به عنوان یک شیرین کننده مفید قهوه برای سلامتی پرسیدم؛ آنها گفتند: ظاهرا داغ شدن عسل آن را مسموم می کند. اما بهتره بدانید که این صحیح نیست! اگرچه عسل داغ در واقع بخش قابل توجهی از خاصیت خود را از دست می دهد. اما جایگزین کردن عسل با شکر و سایر شیرین کننده های مصنوعی بهترین راه حل برای کاهش مضرات آن است.

با توجه به امکان ترکیب قهوه و عسل من تحقیقاتی انجام دادم تا بفهمم که چگونه افزودن آن به قهوه برای شما مفید است و چرا باید حداقل به استفاده از آن در روتین قهوه روزانه خود فکر کنید

6 دلیل مهم  برای افزودن عسل به قهوه:

 

    1. مواد مغذی بیشتر را جذب خواهید کرد.

    1. این ترکیب ضد میکروب است.

    1. دریافت معجون سرشار از آنتی اکسیدان.

    1. دارای خاصیت مهم ضد التهاب

    1. مفید برای تسکین آلرژی

    1. این معجون راحت تر هضم می شود

وقتی خودم شخصا عسل را در قهوه گرم مخلوط کردم؛ خیلی چیزها مثل شیرین تر بودن طعم آن کاملا واضح بود! اما علاوه بر شیرین شدم ملایم و مطبوعی که داشت، برخی از فواید سلامتی اضافه کردن عسل به قهوه که در تحقیقاتم یافتم بسیار شگفت‌آور است! شخصا شما را تشویق می‌کنم ادامه مطلب را بخوانید شاید تصمیم بگیرید که از عسل به عنوان بهترین جایگزین شکر در قهوه استفاده کنید!

فواید سلامتی عسل در قهوه

در بالا درباره اضافه کردن عسل به قهوه به عنوان یک شیرین کننده طبیعی توضیح دادم اما بسیاری از فرهنگ ها برای هزاران سال از عسل نه فقط برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی هایشان استفاده کرده اند بلکه عسل به عنوان یک محصول اصلی برای صرف صبحانه شناخته شده است.

همچنین عسل به عنوان یک ضد عفونی کننده و ضد التهاب موثر شناخته شده و به عنوان یک کمک کننده زیبایی نیز استفاده می شود. در اینجا به برخی از فواید عسل که به فنجان قهوه روزانه اضافه می شود اشاره می کنیم.

مواد مغذی بیشتر

عسل ها متنوع هستند و بسته به منبع شهد که زنبور برای تولید عسل از آن استفاده نموده، گونه عسل می تواند ارزش غذایی بسیار مفید تری نسبت به شکر و هر نوع شیرین کننده دیگر داشته باشد. استفاده از شکر فقط به شما کالری می دهد اما عسل دارای مزایای اضافی ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، ریبوفلاوین و بسیاری دیگر است.

عسل و شیره خرما هردو جز ارزشمند ترین هدایای طبیعت و حاوی برخی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، فسفر و روی هستند که همگی برای حفظ سلامت بدن ضروری می باشد. البته خود عسل به تنهایی جایگزین یک رژیم غذایی سالم و کامل نیست اما با این حال، استفاده از یک منبع ویتامین های کمیاب بهتر از مصرف شیرینی های مصنوعی است.

شیرین تر از شکر

اگرچه ممکن است مردم به شما بگویند که عسل در واقع کالری بیشتری نسبت به شکر دارد، اما در واقع به کسی به شما نمی گوید که برای شیرین کردن قهوه نسبت به شکر ؛ عسل بسیار کمتری مصرف میشود زیرا شکر در مقابل عسل شیرینی کمتری دارد در نتیجه باید شکر بیشتری مصرف کنید. بنابراین حتی اگر یک قاشق چای خوری عسل حاوی 22 کالری باشد برای شیرین کردن یک فنجان قهوه کافی به نظر می رسد.

آیا از وجود عسل شکوفه قهوه خبر دارید !؟

عسل گل قهوه دارای طعمی لطیف و شفافیت قابل توجهی است و در کشورهای بسیار کمی یا می توان گفت فقط در ویتنام، تایوان و گواتمالا تولید می شود.

عسل گل قهوه

 گل‌های قهوه آماده هستند تا زنبورها شهد را از آن جمع کنند. این یکی از عسل های بسیار کمیاب است و تولید آن بسیار دشوار به نظر می رسد، زیرا گل های قهوه فقط برای مدت زمان بسیار کوتاهی برای گرده افشانی باز می شوند.

 

    • قهوه‌کاران می‌توانند این عسل را تولید کنند.

    • این عسل قهوه‌ای روشن، خوشمزه و متبلور است.

    • عسل قهوه در اصل فاقد کافئین است.

 زنبورداران در تایوان مقادیر محدودی از آن را تولید کرده‌اند

دوره گلدهی قهوه تقریباً یک ماه و نیم است. گلدهی آن بین ماه های فروردین و اردیبهشت آغاز می شود. بوی باغ در هنگام باز شدن گل های قهوه مانند بوی یاس واقعا با طراوت است. در طول دوره گلدهی، زنبورها برای گرده افشانی محصول و افزایش بهره وری آن وارد می شوند و می توان عسل آن را دریافت نمود.

ترکیب عسل و قهوه برای پوست

ماسک قهوه و عسل: چیست؟

مشهور است که عسل و قهوه فواید بسیاری برای پوست دارند،  عسل حاوی  خواص ضد باکتریایی بسیاری است که روند بهبود و پاکسازی پوست را سرعت می بخشد و قهوه نیز حاوی اسید کافئیک است که به لایه برداری طبیعی پوست کمک می کند، همچنین دارای خواص ضد التهابی زیادی است که به  افزایش کلاژن صورت  نیز کمک می نماید.

فواید ماسک صورت قهوه و عسل

از مزایای ماسک صورت قهوه و عسل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عسل با از بین بردن باکتری های ایجاد کننده آکنه به درمان آکنه کمک می کند.

این ترکیب کمک می کند تا پوست مرطوب بماند.

عسل به کاهش چین و چروک و تاخیر در بروز علائم پیری کمک می کند، زیرا حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که به این امر کمک می کند.

 

    • قهوه به تسکین پوست و رفع قرمزی و التهاب کمک می کند.

    • قهوه همچنین به درمان حلقه های دور چشم و کاهش پف زیر چشم کمک می کند.

    • قهوه به سفت شدن پوست افتاده کمک می کند.

طرز تهیه ماسک قهوه و عسل

روش های تهیه ماسک قهوه و عسل شامل موارد زیر است:

1. ماسک قهوه و عسل برای تغذیه پوست و افزایش رطوبت آن درست می شود که در زیر جزئیات آمده است. اجزاء تشکیل دهنده آن شامل موارد زیر است:

دو قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده.

سه قاشق غذاخوری ماست یا شیر کامل.

یک قاشق غذاخوری عسل.

مراحل تهیه ماسک شامل موارد زیر است:

مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

مخلوط را به مدت 10 دقیقه روی صورت با حرکات دایره ای ماساژ دهید و بگذارید مدت کوتاهی روی صورت بماند.

صورت را به خوبی با آب بشویید.

2. ماسک قهوه و عسل برای لایه برداری پوست

روش تهیه و اجزاء شامل موارد زیر است:

سه قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده.

یک قاشق غذاخوری عسل.

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص.

مراحل آماده سازی شامل موارد زیر است:

مواد را خوب مخلوط کنید.

مقداری از ماسک را روی ناحیه مورد نظر مالیده و به مدت 20 تا 30 دقیقه ماساژ دهید.

صورت را با آب سرد بشویید.

3. ماسک قهوه و عسل برای سفت شدن پوست

روش تهیه و اجزاء شامل موارد زیر است:

یک قاشق غذاخوری پودر قهوه.

یک مقدار عسل.

طرز تهیه : مراحل آماده سازی شامل موارد زیر است:

مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

بخار آب به مدت 20 دقیقه روی صورت هدایت می شود تا پوست آماده شود و منافذ آن باز شود.

مخلوط را به صورت دایره ای روی صورت بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند.

پس از اتمام دوره، صورت را با آب سرد بشویید تا این منافذ بسته شوند.

هشدارهای استفاده از ماسک صورت عسل و قهوه شامل موارد زیر است:

قهوه نباید برای پوست خشک استفاده شود. زیرا برای کشیدن رطوبت از پوست کار می کند.

افرادی که از حساسیت به عسل یا گرده گل رنج می برند نباید عسل را به صورت خود بمالند.

پس از استفاده از ماسک عسل باید حتما صورت خود را به خوبی بشویید. زیرا باقیمانده عسل روی صورت گرد و غبار و کثیفی روی پوست را جمع می کند.

بحران قهوه

جهان با کمبود شدید قهوه عربیکا مواجه است که لذیذترین طعم را می دهد و حدود 60 درصد تولید جهانی را تشکیل می دهد، پس از اینکه محصولات زراعی در اثر آب و هوای سخت آسیب دیدند و ممکن است سال ها طول بکشد تا بازار بهبود یابد.

قیمت عربیکا همراه با بحران پیش آمده در حال افزایش است، این در حالی است که محدودیت های جهانی حمل و نقل نیز دستیابی به دانه های قهوه را دشوار می کند.

کونا هاک، که رهبری تحقیقات کالا ED&F Man در لندن را بر عهده دارد، گفت: «این فقط یک موضوع کوتاه مدت نیست. این در واقع چیزی است که ما در طی دو سال آینده درگیر آن خواهیم بود.» به طور کلی در اقتصاد: از گوشت گرفته تا فلزات شاهد موج تورم قیمتی هستند و این بحران چیزی را مستثنی نخواهد کرد!

چاره چیست!

اکنون، عمده فروشان و خرده‌فروشان قهوه باید تصمیم بگیرند که آیا قیمت‌های خود را افزایش دهند یا خیر، اما آنها گزینه دیگری نیز دارند: دانه‌های روبوستا، که سخت‌تر و ارزان تر از عربیکا هستند. برخی از عرضه کنندگان در حال حاضر از دانه های ارزان تر استفاده می‌کنند. این دانه ها معمولاً در قهوه فوری استفاده می‌شوند و حاوی کافئین بیشتری هستند که طعم تندتری به آن می‌دهد.

ریشه این بحران در برزیل، تامین‌کننده اصلی لوبیا عربیکا در جهان است، جایی که یخبندان‌های یک نسل با خشکسالی همراه بوده و محصولات ویرانگر را به دنبال داشته است. مهم این است که تنها محصول فعلی نیست که کشاورزان نگران آن هستند، برخی درختان به شدت آسیب دیده را حذف کرده اند و گیاهان تازه کاشته شده چندین سال طول می کشد تا رشد کنند. علاوه بر این، آنها همچنین با هزینه های بالای کود و کمبود نیروی کار مواجه هستند.

قیمت قهوه افزایش می یابد

قیمت عربیکا در سال 2023 حدود 80 درصد افزایش یافته است. البته محققان و تحلیلگران هنوز مشغول بررسی بقایای محصول آسیب دیده قهوه برزیل هستند و گزارش‌های منتشر شده تاکنون دلگرم کننده نیست.

برخی از کافه ها و برندها به طور انحصاری بر یک نوع تمرکز می کنند، اما بسیاری از آنها از ترکیب این دو برای ایجاد یک طعم خاص استفاده می کنند. عربیکا ترش تر است و معمولاً در نوشیدنی هایی مانند کاپوچینو و لاته استفاده می شود، در حالی که روبوستا به طور سنتی در ایتالیا از طریق اسپرسو و قهوه فوری محبوب بوده است.

ویتنام، بزرگترین صادرکننده دانه روبوستا، در سال جاری انتظار محصول دوم را دارد، اما مشکلات حمل و نقل به این معنی است که صادرکنندگان برای ارسال محصولات با مشکل مواجه هستند.

با این حال، برخلاف عربیکا، معامله گران می دانند که این فقط یک تاخیر در زمان است و روبوستا در نهایت به بازار خواهد رسید.البته، بسیاری از برندها و کافه‌ها تمایلی ندارند که با تغییر ترکیب‌ها و طعم‌ها، مشتریان را از خود دور کنند. در یک نظرسنجی کوچک و نسبتا جدی و خشن از کافی‌شاپ‌های ممتاز در لندن در این هفته، همه افرادی که بلومبرگ با آنها صحبت کرد، قاطعانه معتقد بودند که برنامه‌ای برای افزودن روبوستا به ترکیب خود ندارند.

هر تغییری که در سطح جهانی اتفاق بیفتد احتمالاً کند خواهد بود، اگرچه برخی از مراکز بو دادن در برزیل در حال حاضر این تغییر را ایجاد کرده اند. در هر صورت، به نظر می رسد به طور فزاینده ای احتمال افزایش قیمت خرده فروشی قهوه وجود دارد.

لیست محصولات عسل

دسته‌بندی عسل طبیعی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + شانزده =

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت