خرما میوهای است که از آن میتوان محصولات مختلف و متنوعی تولید کرد. فراوردههای خرما به گروهی از محصولات خرما گفته میشود که مستقیماً از میوه خرما استخراج میشوند. این محصولات حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر، منیزیم و غیره هستند. آنها در تقویت انرژی و سلامت افراد در همه سنین مفید میباشند. محصولاتی از قبیل شیره خرما، انواع شیرینی، سرکه خرما، سس خرما، کرم خرما، قند مایع و خمیر خرما. نام بسیاری از این فراوردهها ممکن است اصلاً به گوش شما نخورده باشد.. یکی از محصولات پر فایده خرما خمیر خرما است. حتماً برای شما این سؤال مطرح میشود که خمیر خرما چیست ؟ کاربرد آن در چه مصارفی میتواند باشد؟ فقط مصرف خرما نیست که بسیار مفید و پرطرفدار است؛ بلکه فراوردههای آن نیز طرفداران زیادی را به خود جذب کردهاند. شما با خواندن این مقاله با یکی از خوشمزهترین و کاربردیترین فراوردههای خرما آشنا خواهید شد.
خمیر خرما چیست و خواص آن کدامند؟
خمیر خرما یکی از فراوردههای منحصربهفرد میوه خرما است. این فراورده دارای بافتی نیمه جامد و خمیر مانند است. خمیر خرما در کارخانهها و مراکز تولیدی طی عملیات ویژهای تولید میشود. این محصول کاربردهای بسیاری چه در زمینه مصارف خانگی و چه در صنایع غذایی دارد. همچنین سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مغذی است. در ضمن در حفظ سلامت مصرفکنندگان نقش کمک شایانی میکند.
خمیر خرما دارای خواص بسیاری است که بهصورت مختصر به معرفی آنها میپردازیم.
- جایگزین طبیعی و بدون ضرر قند و شکر در شیرینیها.
- سرشار از فیبر که به بهبود گوارش کمک شایانی میکند.
- سرشار از ویتامینهای A، ویتامینهای B6 و B12، ویتامین D.
- همچنین مواد معدنیای مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم.
- فراوردهای سرشار از پروتئین مفید.
- میانوعدهای سالم و رژیمی برای همه سنین.
- عدم استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده و غیرمجاز در ترکیبات آن.
- ذخایر بالای آهن و فولات در خمیر خرما .
- بهبود کمخونی و کاهش عوارض مربوط به آن.
- ترکیبات ارگانیک و سالم.
- کمک به افزایش حس سیری و جلوگیری از گرسنه شدن مداوم.
- کاهش LDL یا همان کلسترول منفی خون.
- سرشار از مواد معدنی مفیدی مثل منگنز و مس.
مراحل تولید خمیر خرما چیست:
برای پاسخ به سؤال در مورد مراحل تهیه خمیر خرما، ابتدا بعد از برداشت خرما از نخلستان، میوهها طی فرایند استاندارد و بهداشتی شستوشو و ضدعفونی میشوند. بعد از شستوشو، میوههای خرما را بررسی میکنند تا از سلامت هرکدام از آنها اطمینان حاصل نمایند. در مرحله بعد هسته خرما، کلاهک و حتی گاهی پوست خرما با روش صنعتی و مکانیزه و یا به روش سنتی و با دست از میوه جدا میشود.
بعد از بررسی و آمادهسازی، وارد مراحل اصلی تولید خمیر خواهیم شد. در این مرحله که به پاستوریزاسیون نیز مشهور است، اولین مرحله تخمیر شروع میشود. به صورتی که خرماها بهصورت کاملاً مکانیزه توسط دستگاههای مخصوص خرد میشوند. فرایند پاستوریزاسیون شامل دو مرحله مهم است. مرحله اول همگنسازی و مرحله دوم، اضافهکردن امولسیفایرهای غذایی است که باعث ترکیب بهتر مواد و بافت خمیر موردنظر خواهد شد. پس از فرایند امولسیون، محصول نهایی آماده میشود و نوبت به بستهبندی محصول میرسد.
مصارف خانگی خمیر خرما
مصارف خانگی خمیر خرما چیست؟ پاسخ این است که این فراورده مصارف خانگی مختلفی دارد. در تهیه انواع شیرینیها و دسرهای و حتی کیکهای رژیمی میتوان از آن استفاده کرد. به دلیل دارابودن بافت نرم و استاندارد و همچنین طعم و مزه عالی، میتوان از آن برای تهیه انواع کلوچه، نان خرمایی استفاده کرد. خمیر خرما بهعنوان مغز (قسمت وسطی) شیرینیهای مغزدار استفاده میشود. برای تهیه حلوای رژیمی میتوان از خمیر خرما استفاده کرد.
این خمیر ترکیبی سالم و رژیمی برای تهیه انواع دسر مثل ترافل شکلاتی است. ترافل خرما شیرینیای سالم و خوشمزه است. برای تهیه آن میتوان از پودر کاکائو استفاده کرد. خمیر خرما برای تهیه انواع شکلاتها مناسب است. بهگونهای که خمیر خرما مغز و بخش اعظم شکلات را تشکیل میدهد. سپس دور آن را با مایع کاکائو یا سایر مواد پوشش میدهند. از این خمیر حتی برای صبحانه یا تغذیه فرزندان نیز میتوان استفاده کرد.
طبیعتاً مراحل آمادهسازی خمیر خرما در منزل ممکن است کمی وقتگیر، سخت و خستهکننده باشد. این مشکل با ارائه و فروش انواع خمیر خرما (چه صنعتی چه سنتی.) در بازار حل شده است. به کمک این محصول، دیگر زحمت پوست کندن، له کردن، حرارت دادن و آمادهسازی خمیر از دوش فرد برداشته میشود.
اهمیت استفاده از خمیر خرما در ماه رمضان
یکی دیگر از کاربردهای خمیر خرما برای افراد روزه دار است . در کمترین زمان با این محصول میتوان انواع شیرینی، کلوچههای مغزدار، ترافل، حلوا، رنگینک و خوراکیهای خوشمزه دیگر را تهیه کرد. کمکم با نزدیکشدن به ماه مبارک رمضان، از این خمیر میتوان در تهیه انواع خوراکی برای افطاری و سحری استفاده کرد. استفاده از فراوردههای مختلف خرما، مخصوصاً خمیر خرما در ماه رمضان به ثبات انرژی افراد در طول روز کمک زیادی خواهد کرد.
فرد در طول روز کمتر احساس گرسنگی میکند. سطح انرژی پایدار میماند و احساس ضعف و سرگیجه به طرز معجزهآسایی کاهش خواهد یافت! یکی از مهمترین مزایای این محصول، این است که باعث تسریع در روند آمادهسازی خوراکی مدنظر میشود. با صرف کمترین زمان میتوان خوشمزهترین دسرها، مکملها را برای سحری و افطار آماده کرد. اگر به دنبال خمیر خرمای ارگانیک برای ماه رمضان هستید، پیشنهاد ما به شما، خمیر خرمای سوژین است.
خمیر خرما در صنایع غذایی
تا اینجا به کاربردهای مختلف و موارد استفاده از خمیر خرما در مصارف خانگی اشاره کردیم. لازم به ذکر است که استفاده از این فراورده محدود به مصارف خانگی نمیشود. صاحبان کارگاههای شیرینیپزی و صنایع غذایی و رژیمی یکی از متقاضیان بزرگ و مهم این خمیر هستند. جدیداً به دلیل اجتناب مصرفکنندگان از مصرف خوراکیهای حاوی قند و شکر، صنایع غذایی به استفاده از انواع جایگزین طبیعی بهجای این دو شیرینکننده مضر روی آورده است. روزانه شاهد موج گسترده تبلیغات محصولات رژیمی و سالم هستیم. جایگاه این محصولات نسبت به گذشته با روند سریعی در حال افزایش است.
مزایای استفاده از خمیر خرما در صنایع غذایی
در پاسخ به سؤال کاربرد صنعتی خمیر خرما چیست باید به این نکته اشاره کنیم که: استفاده از خمیر خرما در صنایع غذایی مزایا و فواید بسیاری دارد. همه ما در سالهای اخیر با بحران افزایش مصرف شکر مواجه بودیم. این بحران صنایع غذایی و شیرینیسازی را با مشکلات اساسی روبهرو کرد. طبیعتاً مشکلات در تأمین شکر بر قیمت نهایی محصولات مؤثر است. یک نکته مهم لازم به ذکر است که در ترکیبات خمیر خرما بههیچعنوان از مواد نگهدارنده و غیراستاندارد استفاده نمیشود؛ بنابراین استفاده از آن در محصولات مختلف باعث افزایش کیفیت آنها خواهد شد.
روزانه بر تعداد مصرفکنندگانی که طرفدار خرید محصولات رژیمی هستند افزوده میشود. استفاده از خمیر خرما باعث میشود مشتریان زیادی جذب محصولات شوند. به عبارتی استفاده از این خمیر، مزیت رقابتی مهمی در برابر سایر رقبا محسوب میشود.
لزوم استفاده از خمیر خرما چیست
باتوجهبه روند روبهرشد چاقی در کودکان و نوجوانان، کارشناسان تغذیه تأکید زیادی به حذف مواد قندی از رژیم غذایی کودکان دارند. تغذیه فرزندان، یکی از دغدغههای مهمی است که از گذشته تاکنون گریبانگیر والدین بوده است. تصمیم در مورد اینکه دانشآموزان برای میانوعده بین کلاسها چه چیزی بخورند همیشه بحثبرانگیز بوده است. میانوعدهای که علاوه بر تضمین سلامت دانشآموزان، به بهبود توانایی مغز و تعادل انرژی آنها کمک کند. در حال حاضر صنایع غذایی بسیاری در سطح کشور اقدام به تولید انواع تنقلات سالم برای مدارس کردهاند. پس نیاز است که صنایع غذایی کشور بدانند که کاربردهای مختلف خمیر خرما چیست و استفاده از آن چه مزایایی به دنبال خواهد داشت؟
ظاهر، طعم و بافت میانوعدههایی مانندانواع مختلف کوکی، نان خرمایی، اشترودل خرمایی شکلات، انرژی بال یا توپکهای خرمایی که با خمیر خرما تولید میشوند، با سایر خوراکیهایی که با شکر و قند تولید میشوند هیچ تفاوتی ندارد. یکی از راههای موجود برای کمکردن هزینه اولیه در خط تولید مواد غذایی، جایگزینکردن خمیر خرما بهجای شکر است. شکر در چند وقت اخیر افزایش قیمت چشمگیری داشته است. حتی در برههای از زمان این افزایش قیمت به تعطیلی موقت قنادیها و مراکز تولیدی شد. با جایگزینکردن خمیر خرما، هم محصولات رژیمی و باکیفیتی تولید میشود. همچنین در هزینه تولید و خرید مواد اولیه نیز صرفهجویی میشود. همه این عوامل باعث کاهش قیمت تمام شده محصول و در نتیجه افزایش فروش و حاشیه سود خواهد شد.
مصرف خمیر خرما در صنت غذایی
در این مقاله به لزوم استفاده از خمیر خرما چه در مصارف خانگی و چه در صنایع غذایی اشاره کردیم. همانطور که مأموریت گروه صنایع غذایی سوژین، ارتقای سلامتی و تولید محصولات سالم و ارگانیک است، اقدام به تولید و عرضه خمیر خرما اصفهان و همچنین سایر شهرهای ایران، چه برای مصرفکنندگان خانگی و چه مصرفکنندگان صنعتی نموده است. این محصولات از باکیفیتترین و مرغوبترین خرماهای جنوب کشور به روش کاملاً مکانیزه و بهداشتی تولید میشود. هماکنون بسیاری از شرکتهای معتبر صنایع غذایی چه در سطح کشور و چه در خارج از کشور، از خمیر خرمای برند سوژین در تولید محصولات خود استفاده میکنند.
تولیدکنندگان عزیزی که به دنبال جایگزینکردن شیرینکنندهای سالم و ارگانیک برای محصولات خود هستند، میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشند.