مقالات

روز جهانی غذا

روز جهانی غذا

درباره روز جهانی غذا

روز جهانی غذا سالروزی مقارن شانزدهم اکتبر است که به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال 1945 نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. هر ساله 150 کشور جهان این روزرا برای توجه دادن جهانیان به سایه سیاه فقر و گرسنگی که عده ای را از داشتن حداقلی از غذا که بتواند سلامت آنها را تضمین کند محروم می‌کند معطوف داشتند . روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی، یعنی غذا محرومند.

 این روز توسط بسیاری از سازمان های مرتبط با امنیت غذایی، از جمله “برنامه جهانی غذا ” و “صندوق بین المللی توسعه کشاورزی” نیز جشن گرفته می‌شود.

روز جهانی غذا

روز جهانی غذا

اهداف اصلی روز جهانی غذا

  • تشویق و تحریک ملت‌ها ، سران دولت ها، مراکز بین المللی و نهاد های غیر دولتی به افزایش تولید محصولات کشاورزی برای پایان دادن به گرسنگی
  • تشویق به برقراری ارتباط کشورهای در حال توسعه برای همکاری‌های اقتصادی و کشاورزی و حمایت های متقابل فنی برای افزایش محصول
  • تشویق روستاییان و خصوصا زنان به مشارکت در تصمیم گیری هایی که شرایط زندگیشان را بهبود می‌بخشد
  • افزایش اگاهی عمومی ملل و توجه دادن انها به مسئله گرسنگی در جهان
  • تشویق انتقال تکنولوژی به جهان در حال توسعه
  • بجوش آورردن همت و مسولیت بین المللی و ملی برای جنگ علیه گرسنگی ،سوتغذیه وفقر و جلب توجه به تولید و توسعه کشاورزی پایدار
اهداف اصلی روز جهانی غذا

اهداف اصلی روز جهانی غذا

غذا، نیاز اولیه بشر

غذا، از ابتدایی ترین نیازهای انسانی و تمام موجودات زنده است و نقش اساسی آن، انکار ناشدنی است. اشباع غریزه گرسنگی، از آغازین روز آفرینش تاکنون، همراه آدمی بوده، به طوری که می توان گفت پیشرفت های شگفت انسان در عرصه صنعت و کشاورزی، مدیون پاسخ به همین غریزه ساده و ابتدایی است. در قرآن نیز به این نیاز بدنی انسان توجه شده و نام برخی از سوره ها با خوراکی ها شروع می شود. در برخی آیات، گاه به خواص برخی خوردنی ها از جمله عسل اشاره شده است.

در ادامه نگاهی به برخی از این ایات ارزشمند می اندازیم:

در آیات 68 و 69 سوره نحل به خلقت زنبور عسل اشاره شده و نشانه ای از آیات خداوند برای اهل فکر شمرده شده است. سپس عسل را مایه شفای همه ی مردم بیان می کند. نکته جالب توجه این است که خداوند فقط در یک جای دیگر چیزی را شفابخش معرفی کرده و آن “قرآن کریم” است.

  • آیه 68 سوره مبارکه نحل:

وَأَوْحَى رَبُّکَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِی مِنَ الْجِبَالِ بُیُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا یَعْرِشُونَ (68)

  • ترجمه آیه:
  • خداوند به زنبور عسل الهام فرستاد که از کوه ها و درختان و گیاهان واز داربستهایی که (مردم از تاکها) می سازند خانه بساز.
  • تفسیر آیه:
  • به کوشش و تلاش حیوانات و انتخاب خانه بر اساس غریزه ای که خدا در وجود آنها قرار داده اشاره می کند. و همچنین به تفاوت عسل می پردازد زنبورهایی که در کوه ها و درختان مشغول به کار هستند. عسل بهتری دارند.

     

  • آیه 69 سوره مبارکه نحل:

ثُمَّ کُلِی مِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُکِی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلًا یَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِیهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَهً لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ (69)

  • ترجمه آیه: 

خداوند می فرماید از همه ثمرات تناول کن، و مسیرهایی را که پروردگارت برای تو تعیین کرده به راحتی بپیما، از درون شکم آنها نوشیدنی خاص بیرون می آید، به رنگهای متفاوت، که در آن شفای مردم است در این امر نشانه روشنی است برای کسانی که اهل تفکراند!

 

  • تفسیر آیه:

۱-عصاره همه میوه ها عسل هست. ” کُلى من کل الثمرات “

۲-خداوند زنبور عسل و تمام حیوانات را هدایت می کند تا برای خودشان خانه بسازند یعنی تمام کارهایشان طبق آنچه خداوند می خواهد است. ” سُبل ربک “

۳-همه مراحل ساخت عسل در شکم بسیار کوچک زنبور عسل اتفاق می افتد. شگفتی خلقت ” یخرج من بطونها “

۴-عسل را با رنگهای متفاوت معرفی می کند. عسل دارای انواع رنگ هاست که دلیل آن متفاوت بودن درختان و گیاهان و گل هاست ” مختلفاً الوانه “

۵-عسل را شفای مردم می داند. گل و گیاهان خواص شفا هست که تبدیل به عسل می شود.    ” فیه شفاء للناس “

۶-این آیه برای کسانی است که می خواهند تفکر بکنند. ” لقوم یتفکرون ” البته کسانی هم هستند از عسل خیلی استفاده می کنند ولی به آن توجه نمی کنند که چطور به وجود آمده است.

  • علاوه بر این؛ کلمه عسل یکبار در “قرآن کریم” آمده و آن هم در شرح نعمت های بهشتی است:

 “مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتي  وُعِدَ الْمُتَّقُونَ فيها … أَنْهارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفًّى”

( توصيف بهشتى كه به پرهيزگاران وعده داده شده، چنين است: در آن نهرهايى از عسل مصفّاست )

 

  • “پیامبر اکرم” نیز از توجه به خواص بی نظیر این ماده غذایی ارزشمند بی بهره نبوده و در این رابطه می فرمایند: “لم یستشف المریض بمثل شربه العسل” “هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمی‌کند”.

رسول خدا عسل و قرآن را شفای مردم می دانند در جایی فرموده اند که عسل برای شفای مردم است و قرآن شفای آنچه درون سینه هاست.

محصولات غذایی ارگانیک و سلامت محور سوژین:

عسل طبیعی سوژین:

ناامنی غذایی و گرسنگی علاو بر اثرات نامطلوب بر سلامت جسمی، آثار سوء اجتماعی و روانی نیز به همراه داشته و مقابله با آن باید به عنوان یکی از اهداف کلان حکومت ها قرار گیرد.

از این رو محصولات غذایی سوژین به عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ تولید کنندگان مواد غذایی، با توجه به اهداف اصلی روز جهانی غذا و سازمان فائو، همچنین اشارات کتاب آسمانی قرآن، با ارائه عسل مرغوب و با کیفت و حذف واسطه ها با شعار “عسل سوژین؛ از کندو به خانه”، در جهت اصلاح الگوی تغذیه جامعه گام های استوار بر می دارد.

 به امید آنکه با تلاش فراوان بتوانیم به شعار روز جهانی غذا در سال 1397 (صفر نفر گرسنه تا سال 2030) جامعه عمل بپوشانیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *