سنتی یا صنعتی، مسأله این است!
روش شیرهگیری خرما به دو صورت سنتی و صنعتی انجام میشود و هر کدام مراحل مخصوص خودش را دارد. سؤالی که پیش میاید این است که در نهایت کدام روش از کیفیت بهتری برخوردار است و تمام خواص خرما را حفظ میکند. در اینجا به مقایسه روش شیرهگیری سنتی و صنعتی میپردازیم و معایب و محاسن هر دو را بررسی مینمائیم تا بدانید که روش سنتی بهتر است یا صنعتی؟
شیرهگیری به مدل سنتی
شیرهگیری سنتی در مقایسه با شیره تولیدی صنعتی معایب زیر را دارد.
- عدم رعایت اصول بهداشتی در فرایند تولید و بستهبندی آن
- تیره رنگ شدن محصول تولیدی
- بهرهوری پایین در تولید (سرعت و سهولت تولید بسیار کم)
- غلظت پایین شیره خرما
- نامطلوب بودن طعم شیره به دلیل وجود از دست رفتن بسیاری از طعمدهندههای طبیعی آن و وجود املاح معدنی ناخواسته در آن
- از بین رفتن بسیاری از خواص شیره خرما به دلیل درگیر بودن با حرارت مستقیم
- احتمال وجود بقایای آفاتی مثل تخم، لارو، شفیره حشرات یا شن و ماسه چسبیده به خرمای شسته نشده هم در شیره وجود دارد.
- امکان بهوجود آمدن طعم سوختگی در روش حرارتی برای شیرهگیری خرما
- افزایش احتمال بهوجود آمدن ترشیدگی، تخمیر و کپکزدگی شیره در روش سنتی غیرحرارتی
بیشتر بخوانیم :
ویژگیهای مثبت شیرهگیری صنعتی
- یکی از مهمترین ویژگیهای مثبت شیره خرما به روشهای صنعتی و مکانیزه داشتن رنگ و طعم واقعی خرما است؛ یعنی هیچ گونه طعم و بوی سوختگی یا املاح معدنی دیگر را در آن احساس نمیکنید.
- شیره خرمای مکانیزه، تصفیه شده است و اثری از بقایایی مثل پوسته میوه، لارو یا شفیره حشرات، شن و ماسه و حتی باکتری در آن نیست.
- شرایط و مدت نگهداری این مدل شیرهها، بسیار طولانیتر از روش سنتی است.
- شیره خرما مکانیزه در آزمایشگاههای تخصصی مورد آزمایش قرار میگیرد. به این دلیل که هم سلامت تولید آن بررسی شود و هم از نظر مواردی مثل میزان درصد قند، مواد جامدات مناسب و نگهداری از محصول در زمینه حفظ شرایط استاندارد آلایندههای فلزی مورد بررسی قرار میگیرد.
بنابراین با توجه به ویژگیهای هریک از روشهای فوق، میتوان گفت که بهترین روشهای شیرهگیری طبق ویژگیهایی که دارند، به ترتیب روشهای صنعتی-مکانیزه، نیمهصنعتی و سنتی است. البته، توجه داشته باشید که شیره خرما را از هر شرکت و کارگاهی با هر روشی که خریداری میکنید، به مجوز بهداشت و تاریخ مصرف محصول توجه کنید.
در این زمینه میتوانید با خرید از شیره خرمای زر طلا -که یکی از برندهای هلدینگ سوژین است- از سلامت و بهداشت شیره خرمای خود مطمئن باشید. زرطلا آماده ارائه بهترین کیفیت و سریعترین ارسال به شما مشتریان عزیز است.
چه کسانی شيره خرما مصرف نکنند!
- قند موجود در شیره خرما، در دستهبندی قندهای طبیعی است و ضرر خیلی کمتری برای بیماران دیابتی دارد؛ اما با این وجود مصرف آن برای بیماران مبتلابه دیابت مضر بوده و مصرف آن توصیه نمیشود.
- این عصاره، بسیار شیرین و پرکالری است و به افراد چاق، دارای اضافه وزن و دارای تریگلیسیرید بالا توصیه نمیشود.
- افراد مبتلا به فشارخون و کلسترول هم با احتیاط و دستور پزشک مصرف کنند و اگر نمیتوانند آن را کامل از برنامه غذاییشان حذف کنند، حتما مصرف این خوراکی طبیعی را محدود کنند.
- در مقاله «۶ ویژگی شگفتانگیز در شیره خرما» گفته شد که یکی از ویژگیهای این ماده، انرژیبخش بودن و کالری بالای آن است؛ پس اگر شما فرد پرتحرکی نیستید و سوختو ساز کمتری نسبت به دیگران دارید، در مصرف این ماده احتیاط بیشتری کنید تا دچار چاقی و عوارض آن نشوید. منظور از تحرک یعنی روزانه بیش از 20 دقیقه پیادهروی منظم داشته باشید یا ورزش منظم انجام دهید.
- در آخر اینکه، افراد سالم دارای طبع یا مزاج گرم هم در مصرف این ماده خوشمزه و شیرین زیادهروی نکنند؛ زیرا موجب غلیظ شدن صفرا و درنتیجه ایجاد جوش در صورت و بدن آنها خواهد شد.
ما را در پیج اینستاگرام دنبال کنید…
محصولاتتون واقعا عالیه خدا بهتون برکت بده
سپاس از شما نظر لطفتون هست